Kategorie: Wszystkie | Przepisy kulinarne | Różne | Teksty komercyjne
RSS
wtorek, 26 grudnia 2006
  • 400 g mąki

  • 120 g margaryny

  • 250 g cukru

  • 2 jaja

  • 4 łyżki powideł

  • 3 łyżeczki kakao

  • 1 opakowanie przyprawy do piernika

  • 1 szklanka mleka

  • 1 łyżeczka sody

  • bakalie

  • polewa czekoladowa


Margarynę roztopić, ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą, przyprawę do piernika. Mieszając dołożyć powidła. Wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie, wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do formy, piec w piekarniku w temperaturze 180oC przez 60 minut. Ostudzony piernik polać polewą czekoladową, posypać bakaliami.





Reklama na blogach
Blogvertising.pl

Puree z marchewki. Idealny dodatek do codziennego obiadu. Ciekawe połączenie smaku marchewki, chili i imbiru.