Kategorie: Wszystkie | Przepisy kulinarne | Różne | Teksty komercyjne
RSS
piątek, 06 października 2006
  • 3 jajka

  • 125 g mąki tortowej

  • 250 ml mleka

  • 50 g masła

  • szczypta soli

  • zioła prowansalskie

  • fix knorr do dań meksykańskich

  • pół puszki kukurydzy

  • pół puszki czerwonej fasoli

  • mała papryka zielona i czerwona

  • ząbek czosnku

  • pół cebuli

  • kawałek sera żółtego

  • śmietana


Rozpuścić masło i ostudzić. Jajka ubić z mąką, mlekiem, ostudzonym masłem i szczyptą soli. Dodać szczyptę ziół prowansalskich. Odstawić na 30 minut. Fix rozpuścić w 250 ml zimnej wody, dodać poszatkowaną cebulę, paprykę, czosnek, kukurydzę i fasolę. Dodać połowę sera żółtego. Usmażyć naleśniki, nałożyć farsz i zawinąć. Naleśniki ułożyć w wysmarowanej masłem formie, polać śmietaną wymieszaną z postałym serem. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 200oC.





Reklama na blogach
Blogvertising.pl

Puree z marchewki. Idealny dodatek do codziennego obiadu. Ciekawe połączenie smaku marchewki, chili i imbiru.